İstanbulluların arızalı yürümeyen merdivenlerle başı kederde



Yeni eklenen İstanbulluların arızalı yürümeyen merdivenlerle başı kederde son dakika haberini aşağıda okuyabilirsin.

İstanbulluların son vakitlerde yaşanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı metro, tramvay ve metrobüs duraklarında çalışmayan yürüyen merdivenler ve asansörlerle başı kaygıda.

Yaşanan bu sorunlar İstanbulluların zahmetine çile katıyor.

Özellikle yaşlı, çocuklu ve engelliler başta olmak üzere birçok vatandaş, bir kısmı uzun vakittir çalışmayan asansör ve merdivenlere isyan ediyor.

AA muhabirleri her gün yüz binlerce kişinin kullandığı 8 metro, 1 metrobüs, 1 tramvay sınırında çalışmadığı için sıcak yaz günlerinde vatandaşların daha çok yorulmasına neden olan asansör ve yürüyen merdivenleri derledi.

10 çalışmayan asansör ile Yenikapı-Hacı Osman Metro Çizgisi 1. sırada

24 kilometre uzunluğundaki M2 Yenikapı-Seyrantepe-HacıOsman Metro Sınırı’nda 16 istasyon bulunuyor ve Sarıyer’i Taksim’e, Aksaray’a bağlıyor. İstanbul’da en çok yolcu sirkülasyonunun yaşandığı bu ana hatta 48 yürüyen merdiven, 10 asansör ve 5 yürüyen bant çalışmıyor.

Hacı Osman 3, Darüşşafaka, Gayrettepe, İTÜ Ayazağa, Seyrantepe, Şişli-Mecidiyeköy, Taksim ve 4. Levent istasyonlarında birer asansör hizmet vermiyor.

Yürüyen merdiven konusunda da megakentte yaşayanları en çok mağdur eden yeniden bu çizgi. Darüşşafaka 8, Gayrettepe 3, Hacı Osman 17, Haliç 1, İTÜ-Ayazağa 2, Levent 4, Sanayi Mahallesi 1, Şişli-Mecidiyeköy 4, Yenikapı 6, 4. Levent istasyonu 2 olmak üzere toplam 48 yürüyen merdiven hizmet dışı.

Yürüyen bantlardan ise Seyrantepe İstasyonu’ndaki 4’ünün, Darüşşafaka’da ise 1’inin arızalı olduğu görüldü.

M4 Kadıkoy-Tavşantepe Metro Çizgisi: 37 merdiven yürümüyor

26,2 kilometre uzunluğunda ve 19 istasyon barındıran M4 Kadıköy-Tavşantepe Metro Çizgisi’nde ise 37 yürüyen merdiven ile 2 asansör çalışmıyor.

Huzurevi ve Pendik İstasyonu’ndaki çalışmayan 1’er asansör Anadolu yakasında seyahat yapanları daha da yoruyor.

Yine Gülsuyu ve Hastane-Adliye’de 5’er, Maltepe ve Esenkent’te 4’er, Ünalan ve Kozyatağı’nda 3’er, Ayrılık Çeşmesi, Tavşantepe, Yakacık, Göztepe ve Yenisahra’da 2’şer, Bostancı, Pendik ve Huzurevi’nde 1’er yürüyen merdivenin arızalı olduğu belirlendi.

M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı

Yaklaşık 27 kilometre uzunluğundaki sınır 8’i yer altında olmak üzere 13 istasyon ile hizmet veriyor.

Bu hatta seyahat edenler ise en çok Menderes İstasyonu’nda yoruluyor zira burada 1 asansör ile 2 yürüyen merdiven hareket etmiyor.

M3 Kirazlı-Başakşehir/Metrokent Hattı

9 istasyonun üzerinde bulunduğu çizgi yaklaşık 16 kilometre. Bu hatta da Kirazlı-Bağcılar İstasyonu’nda 1 asansör çalışmazken, Turgut Özal’da 2 ve İkitelli Endüstri’de 8, Mahmutbey ve İSTOÇ’ta 4’er yürüyen merdiven çalışmıyor.

M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı

Anadolu yakasında oturanların vazgeçilmezi olan bu 20 kilometrelik sınırın Kısıklı İstasyonu’nda 2 asansörün yanı sıra Altunizade’de 6, Dudullu’da 4, Altınşehir’de 2, Bulgurlu, Çarşı ve Necip Fazıl’daki 1’er yürüyen merdiveninin de çalışmadığı tespit edildi.

M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Çizgisi’nde ise 5 asansör, 11 yürüyen merdiven çalışmıyor. 15 istasyonu bulunan sınırın Alibeyköy’de 2, Çağlayan, Çırçır ve Nurtepe’de 1’er asansörünün, Tekstilkent-Giyimkent’te 3, Çağlayan ve Kazım Karabekir, Mecidiyeköy ve Yeşilpınar’da 2’şer yürüyen merdivenin çalışmaması İstanbulluların zahmetine sıkıntı katıyor.

Kısa çizgiler da İstanbulluyu terletiyor

M9 Bahariye-Olimpiyat Metro Sınırı İstanbul’un en kısa sınırları ortasında yer alıyor. 6 kilometre uzunluğundaki çizgi 5 istasyondan oluşuyor. Olimpiyat İstasyonu’nda 9 yürüyen merdiven ile 2 asansör çalışmıyor. Birebir formda Ziya Gökalp Mahallesi durağında da 8 yürüyen merdiven hizmet vermiyor.

3,3 kilometre uzunluğuyla İBB’nin en kısa çizgisi olan M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü Metro Sınırı’nda 4 durak bulunuyor. Bu hatta Etiler İstasyonu’nda 1 yürüyen merdivenin, Hisarüstü İstasyonu’nda ise bir asansörün arızalı olduğu görüldü.

Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı

Yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki 22 istasyonlu sınır Vatan Caddesi’nin yükünü hafifleten kıymetli bir güzergahta İstanbulluları taşıyor. Bu çizginin Vatan durağında 2, Karadeniz’de çalışmayan 1 asansörü en çok engellileri mağdur ediyor.

İki kıtada yolcu taşıyan Beylikdüzü-Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı

Beylikdüzü’den başlayıp Söğütlüçeşme’ye kadar uzanan 44 duraklı metrobüs çizgisi İstanbulluları kısmen trafik zahmetinden kurtarıyor. Bilhassa sabah ve akşam trafiğin durma noktasına geldiği saatlerde metrobüsü tercih edenleri çalışmayan merdivenler karşılıyor.

Beylikdüzü, Beykent ve Cihangir-Üniversite Mahallesi duraklarındaki yürüyen merdivenlerin çalışmadığını gören İstanbullular merdivenleri adımlamak zorunda kalıyor.

Haliç’i seyretmenin bedeli yorulmak

Haliç’i doruktan seyretmek için gidilmesi gereken Piyer Loti’ye 420 metre uzunluğundaki teleferik ile çıkmak mümkün lakin Eyüp-Piyer Loti Teleferik Çizgisi’nde Piyer Loti Durağı hem asansör hem yürüyen merdiven çalışmıyor. Ziyaretçilerin anıları ortasında turnike katından seyir terasına yürüyerek çıkmak zorunda kalmaları yerini alıyor.

İBB: Tasarruf önlemleri kapsamında çalışmıyor

İBB hangi çizgilerde çalışmayan asansör ve yürüyen merdiven bulunduğuna ait Metro İstanbul internet sitesinden vatandaşları bilgilendiriyor. Buna nazaran kimi duraklarda çalışmayan yürüyen merdiven ve asansörlerin arıza gerekçesiyle değil tasarruf önlemleri kapsamında çalıştırılmadığı bilgisi yer alıyor.

İstanbulluların arızalı yürümeyen merdivenlerle başı sıkıntıda haberi SDK haberde okudunuz. Mevzuyla alakalı fikirlerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından başka okuyucular ile paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.