HASTALIĞI YÜZÜNDEN KONUŞAMAYAN SİBEL: ZELZELE ANINDA ÇOCUKLARIMA ‘BURADAYIM’ DİYEMEDİM

İskenderun’da yaşayan 29 yaşındaki 2 çocuk annesi Sibel Dağ, 5 ay evvel beyin kanaması geçirdi.

Devam

Hastanenin temeli sismik izolatör ve damper sistemiyle donatılıyor

Hastanenin temeli sismik izolatör ve damper sistemiyle donatılıyor Bolu’daki bu hastane sarsıntıya güçlü olacak Bolu’da Sıhhat Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan ve daha sonra üretimine başlanan İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Araştırma Hastanesinin temeli, sarsıntılara karşı, sismik izolatör…

Devam

Bu hastalığın tanısı konulamıyor… Dünyada yüzde 10 bayanda görülen Endometriozis, doğurganlık çağındaki bayanları etkiliyor

Bu hastalığın tanısı konulamıyor.

Devam

Ramazan ayında beslenme uyarısı: “Yanlış tüketim sorunlara neden olabilir”

– Ramazan ayında beslenme uyarısı: “Yanlış tüketim sorunlara neden olabilir” Ramazan Ayı’nda kabızlık uyarısı: “İlk hafta çok ağır bir kabızlık sorunu oluyor” “Sahurda yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan kaçınmalıyız” “Günde en az 1.

Devam

Prof. Dr. Karapınar: Sarsıntı sonrası diş kaynaklı olmayan ağrıların görülme sıklığı arttı

Zelzelenin insanlardaki ağız ve diş sıhhatini da etkileyebileceğini söyleyen Prof. Dr. Meriç Karapınar Kazandağ, “Gerek sarsıntı bölgesinden gelen hastalarımızda gerekse genel popülasyonda, diş kaynaklı olmayan, öteki nedenlere bağlı olan diş ağrılarının görülme sıklığının arttığını gözlemliyoruz.

Devam

Uykusuzluk bayanlarda iki kat fazla görülüyor

Uykusuzluk hastalığı olarak isimlendirilen “insomni”nin bayanlarda 1,5-2 kat daha fazla görüldüğü ve 65 yaş üstündekilerin yaklaşık yarısının uykusuzluk şikayeti bulunduğu belirtildi.

Devam

Tek vücutla 4 cana umut oldu

Tek vücutla 4 cana umut oldu Eskişehir’de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden bir verici kalp, karaciğer ve böbrek nakli bekleyen 3’ü Ankara’da 1’i Eskişehir’de olmak üzere 4 hastanın hayata tutunmasını sağladı.

Devam

Ünlü şef İlter Avşar, Ramazan’ özel beslenme tavsiyelerinde bulundu

Başta Kars hafriyat olmak üzere Kars-Ardahan yöresine ilişkin eserleri İstanbul halkı ile buluşturan İlter Avşar, Ramazan ayına özel beslenme tavsiyelerinde bulundu. Avşar, Ramazan ayında kesinlikle kaz eti tüketilmeli diyerek kaz etine vurgu yaptı.

Devam

Prof. Dr. Saraçoğlu öneriyor! 2-3 yemek kaşığı tüketmeniz yeterli… Deneyen mide rahatsızlığı nedir bilmiyor!

Yediğimiz ve içtiğimiz her şey doğrudan midemizi ilgilendiriyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, mide rahatsızlığı olanlar için muhteşem bir çözüm önerdi. Deneyen asla pişman olmuyor.

Devam

Depremzedelerin ilaç ihtiyacı için 10 ilde 26 sahra eczanesi kuruldu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin hemen ardından Türk Eczacıları Birliği harekete geçerek 10 ilde 26 sahra eczanesi kurdu.

Devam