Son Dakika: YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine adaylığına yönelik itirazları reddetti

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar adaylığına ait yapılan itirazları bedellendirilen Yüksek Seçim Konseyi kararını açıkladı. Kameralar karşısına geçen YSK Lideri Ahmet Yener, itirazların oy birliğiyle reddedildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığında pürüz olmadığını söyledi.

Devam

Erdoğan’ın adaylığına 3 parti itiraz etmişti! Milyonların gözü YSK’nın bugün yapacağı açıklamada

Türkiye’nin gözü Yüksek Seçim Heyeti’nin saat 17.00’de yapacağı açıklamaya çevrildi. UYGUN Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına yaptığı itirazları kıymetlendirecek olan YSK’nın kararını duyurmasının akabinde kesin listeler Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Devam

TİP’ten aday olan Mehmet Aslantuğ’a Arzum Onan’dan dayanak: Her vakit yanındayız

Oyuncu Arzum Onan, Türkiye Personel Partisi’nden milletvekili aday adayı olan 27 yıllık eşi Mehmet Aslantuğ’a takviye olarak “Her vakit yanındayız, yanında olacağız. Seninle her vakit gurur duyduk, duyacağız” dedi.

Devam

ÂLÂ Partili Rıdvan Uz’dan istifa eden Ağıralioğlu’na reaksiyon: Sen masaya dönülmesi konusunda el kaldırandın, artık ne oldu?

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına her fırsatta karşı çıktığını lisana getiren ve ona oy vermeyeceğini açıklayan UYGUN Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa etti. Ağıralioğlu, “Akşener ile vedalaşmaya gidiyorum” dese de, ÂLÂ Parti önderi Akşener, Ağıralioğlu ile yarın gerçekleşecek randevusunu iptal etti. ÂLÂ Parti Genel Yönetim Heyeti üyesi Rıdvan Uz ise Ağıralioğlu’na reaksiyon göstererek, “Divanda altılı masaya dönülmesi konusunda el kaldırandın, artık ne oldu?” diye sordu.

Devam

Adaylığı tenkit konusuydu! CHP, Muharrem İnce defterini büsbütün kapatıyor savı

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine kilitlenirken, Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı “muhalefetin oylarını böleceği” gerekçesiyle eleştirilmeye devam ediyor. Ankara kulislerine düşen argümana nazaran, CHP yarıştan çekilmesi beklenmeyen Muharrem İnce defterini büsbütün kapatacak. CHP’den de buna dair bir davet yapılmaması kararlaştırıldı.

Devam

3 partinin adaylık itirazına AK Parti’den birinci yorum: Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir mani yoktur

UYGUN Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi yetkilileri YSK’ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kere aday olmasına ait itirazda bulundu. Bahisle ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Çelik, “Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir mahzur yoktur. Bu tıp telaffuzlar, siyaseti kurgulamaya çalışan masaların zımnî ortağının ‘Sabih Kanadoğlu zihniyeti’ olduğunu ortaya koymaktadır. Bu yaklaşım, Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarının itirafı olmaktan diğer işe yaramadı.” dedi.

Devam

UYGUN Parti ve DEVA’nın akabinde Memleket Partisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz etti

Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ait Yüksek Seçim Heyeti’ne (YSK) itirazda bulunduklarını bildirdi. UYGUN Parti ve DEVA Partisi de YSK’ya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü defa cumhurbaşkanı adayı olmasına ait itiraz dilekçesi vermişti.

Devam

Türkiye, seçime 4 adayla gidiyor! Liste Resmi Gazete’de yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “Geçici Aday Listesi” Resmi Gazete’de yayımlandı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi yayımlanan listede Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan yer aldı. Süreksiz aday listesine 29 Mart’a kadar itiraz edilebilecek

Devam

İbrahim Tatlıses’ten dikkat çeken yorum: Siyaset, Türkiye’de tırşik aşına döndü

2023 seçimleri için memleketi Şanlıurfa’dan aday adaylığı müracaat yaptığı konuşulan İbrahim Tatlıses, toplumsal medya hesabından takipçilerine seslenerek “Siyaset, Türkiye ve Şanlıurfa’da tabiri caizse tırşik aşına dönmüş vaziyette. Bu seçimde yanlışsız kararı verdiniz verdiniz, vermediniz herkese geçmiş olsun” dedi.

Devam

İmza yarışında son saatler! Doğu Perinçek’in adaylığı artık mucizelere kaldı

Seçmenler tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilecek isimlerin imza toplama yarışı bu akşam saat 20.00 prestijiyle sona erecek. Dün 100 bin imzaya ulaşan Cet İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin akabinde 4’üncü cumhurbaşkanı adayı oldu. 25 bin imzayı geçen Doğu Perinçek mühlet sonuna kadar 100 bin imzaya ulaşamazsa cumhurbaşkanlığı seçimlerine 4 aday katılacak.

Devam