Fransa’da emeklilik ıslahatı tersi şovlar tekrar alevlendi! Polisten biber gazı ve coplu müdahale

Haftalardır sokakların yangın yerine döndüğü Fransa’da, yine olaylar başladı. Emeklilik ıslahatı tersi şovlarda polis ile protestocular ortasında arbede çıktı. Göstericiler bisiklet, scooter ve çöp bidonlarını ateşe verirken polis ise insanlara biber gazı ve copla müdahale etti.

Devam

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gaf: Konya, Hollanda’dan büyük bir ülkedir

Büyük uğraşlar sonucu Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu gaflarına bir yenisini daha ekledi. Kılıçdaroğlu, Konya’nın Hollanda’dan büyük bir ülke olduğunu söz etti.

Devam

Galatasaray’dan TFF’ye teklif: Türki cumhuriyetler yabancı sayılmasın

Galatasaray’ın Azerbaycan’ın Karabağ FK grubuyla yaptığı hazırlık maçının akabinde yepisyeni bir projeyle TFF’nin kapısını çalacağı öğrenildi. Sarı-kırmızılılar Türki cumhuriyetlerin yabancı sayılmamasını önerecek.

Devam

Macron geri adım atmıyor! Sokakları yangın yerine çeviren protestolara karşın emeklilik ıslahatını geri çekmeyecekler

Fransa’yı yangın yerine çeviren emeklilik ıslahatına karşı şovlar devam ediyor. Protestocular Bordeaux Belediye binasının ön kapısını ateşe verirken polis 457 kişiyi gözaltına aldı. Hükümet Sözcüsü Veran ise tartışmalı emeklilik ıslahatını, ülkenin birçok kentindeki grev, kitlesel protesto ve yaşanan şiddet olaylarına karşın geri çekmeyeceklerini açıkladı.

Devam

Fransa’yı yangın yerine çeviren aksiyonlar sonrasında Macron’dan zeytin dalı! Sendikalarla görüşecek

Fransa’yı yangın yerine çeviren emeklilik ıslahatına karşı şovlar devam ediyor. Protestocular Bordeaux Belediye binasının ön kapısını ateşe verirken polis 457 kişiyi gözaltına aldı. Olayların akabinde konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sendikalarla görüşerek ilerlemeye hazır olduklarını söyledi.

Devam

Fransa’da olaylar büyüyor! Belediye binası ateşe verildi, İngiltere Hükümdarı’nın ziyareti şovlar yüzünden ertelendi

Fransa’da tartışmalı emeklilik ıslahatına karşı gerçekleştirilen şovlarda Bordeaux Belediye binasının ön kapısı ateşe verildi. Protestolarda 457 kişi gözaltına alınırken, İngiltere Hükümdarı 3. Charles’ın yarın Fransa’ya yapacağı resmi ziyaret ülkedeki karışıklık nedeniyle ertelendi.

Devam

Milyonların katılacağı büyük protesto öncesi tansiyon yüksek! Polis göstericilere evvel küfür etti sonra şiddet uyguladı

Fransa, emeklilik yaşını 62’den 64’e yükseltmeyi öngören ıslahatın akabinde başlayan protestolarla adeta yangın yerine dönmüş durumda. Bugün gerçekleşecek olan kitlesel grev ve şovların 9.’su öncesinde sokaklardaki tansiyon da tepe yaparken, internete düşen bir manzara büyük tartışma yarattı. Polisin yakaladığı bir göstericiye evvel küfür ettiği ardındansa yerlerde tekmelediği anlar kameralara yansıdı.

Devam

Fransa’da grevler: Akaryakıt istasyonlarının yüzde 13’ü hizmet veremiyor

Fransa’da emeklilik ıslahatına karşı birçok dalda olduğu üzere rafineri çalışanlarının grevi nedeniyle ülkedeki akaryakıt istasyonlarının yüzde 13,1’inde hizmet aksıyor.

Devam

Türkiye, Nasreddin Hoca hakkında animasyon sineması hazırlayacak

Dünya, Hollywood sinema imalcisi Timur Bekmambetov tarafından yönetilecek sevilen Türk halk kahramanı hakkında İngilizce animasyon sinemasını izleyecek.

Devam

Fransa’da grev ve protesto dalgası dinmiyor! Ülke çapında milyonlarca kişi yarın sokaklarda olacak

Adeta yangın yerine dönen Fransa’da, yarın emeklilik ıslahatına karşı kitlesel grev ve aksiyonların 9.’su düzenlenecek. Şovlara ülke çapında milyonlarca kişinin katılması öngörülüyor. Öte yandan, rafineri çalışanlarının grevi nedeniyle ülkedeki akaryakıt istasyonlarının yüzde 13,1’inde hizmet verilemiyor.

Devam