Bağcılar’da üst üste iki bina üzere görünen apartman yıkılıyor

Bağcılar’da iki farklı bina üst üste konulmuş üzere görünen apartman toplumsal medyanın gündemine oturdu. Yapıdaki çatlak ve döküntüler dikkat çekerken, binanın yarın yıkılacağı belirtildi.

Devam

Konut stokunun yüzde 80’ini oluşturan çıkmalı binalar risk oluşturuyor

Türkiye’de sıkça görülen, binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak amacıyla uygulanan çıkma binalar, konut stokunun yüzde 80’ini oluştururken, bu binaların depremde daha çok hasar gördüğü tespit edildi.

Devam

Kocaeli’de inşaatın kalfası şikayet etti! Kirişlerin toprakla doldurulduğu ortaya çıktı…

Bir inşaat şirketinde kalfalık yapan adam, yapının temelindeki kirişlerin toprakla doldurulduğunu ifade ederek müteahhitlerden şikayetçi oldu.

Devam

Kadıköy’de kiracıdan pankartlı uyarı: Bu bina çürüktür

Kadıköy’de oturduğu daireden çürük olduğu için taşınan kadın, ev sahibinin daireyi tekrar kiralamasının önüne geçmek için pankart astı.

Devam

Hatay’da yıkılan 5 katlı binayı kamyonet ayakta tutuyor

İskenderun ilçesinde deprem nedeniyle yan yatan 5 katlı binanın kamyonet sayesinde ayakta kaldığı aktarılıyor. Vatandaşlar binanın acilen yıkılması gerektiğini vurguladı.

Devam

Şanlıurfa Haliliye’de yıkılan binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sona erdi

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yıkılan 6 katlı binanın enkazında 8 saat süren arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Enkazda herhangi bir kişinin olmadığı belirlendi.

Devam

Deprem bölgesindeki ev sahipleri, ağır hasarlı binalarının duvarına cep telefonlarını yazdı

Asrın felaketi ile büyük yıkımların yaşandığı illerde yaşayan ev sahipleri, şehri terk etmeden önce hasarlı binalarına numaralarını yazıp gitti.

Devam

Osmaniye’de hasarlı binalardan eşya çıkartmaya devam ediliyor

Osmaniye’de depremzedeler, tüm uyarılara rağmen ölümü göze alıp ağır hasarlı binalardan eşyalarını almaya devam ediyor.

Devam

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta günde 45 bin ton enkaz kaldırılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte devam eden enkaz kaldırma çalışmaları kapsamında günlük yaklaşık 45 bin ton moloz, hafriyat sahalarına dökülüyor.

Devam

Türkiye’den de var: Dünyada depreme dayanıklı tasarlanan 5 büyük yapı

Bir mühendis değilseniz, doğanın gücünü asla yenemezsiniz. Şimdi sizlerle birlikte, büyük depremlere dayanacak şekilde tasarlanmış 5 büyük binaya yakından bakacağız.

Devam