Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanacak? İşte 10 soruda paketin ayrıntıları

Sarsıntılar sonrası harekete geçen hükümet, vatandaşların konutlarını yenilemesi için geçen hafta “Kentsel Dönüşüm Kredisi” paketini açıkladı. Pekala bu krediden kimler nasıl yararlanabilecek? Vade ve faiz oranları ne olacak? İşte pakete dair merak edilen tüm ayrıntılar.

Devam

BBP Önderi Mustafa Destici: Oy için terör örgütünün temsilcisi parti ile iş birliği yapmaması lazım

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kapatması gerektiğini savunan BBP Genel Lideri Mustafa Destici, oy uğruna terör örgütünün temsilcileri ile iş birliği yapılmamalı dedi.

Devam

Kamu müteahhitleri, kolon kesenlere önemli cezalar getirilmesini istiyor

Kahramanmaraş merkezli sarsıntının akabinde toplam 11 vilayette 600 bin bina hasar görünce gözler binaların inşaatlarında yapılan kusurlara çevrildi.

Devam

Avrupa yeni binalarda sıfır emisyona göre inşa edecek

Emisyon salgıları dünyanın kaderini değiştirecek güçte. Emisyonların artmaması için de Avrupa merkezli bir çaba sürdürülüyor.

Devam

Konut stokunun yüzde 80’ini oluşturan çıkmalı binalar risk oluşturuyor

Türkiye’de sıkça görülen, binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak amacıyla uygulanan çıkma binalar, konut stokunun yüzde 80’ini oluştururken, bu binaların depremde daha çok hasar gördüğü tespit edildi.

Devam

Deprem izolatörleri düşük maliyetle sarsıntının kuvvetini üçte bire indiriyor

Zemin, iklim ve çevrenin uygun olduğu her yapıya uygulanabilen deprem izolatörleri binaların yapım maliyetini düşük düzeyli artırmasına karşın sarsıntının kuvvetini üçte bire kadar düşürebiliyor.

Devam

Bolu’da fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor

Bolu Gerede’de tespit edilen fay hattının üzerinden geçtiği binalar yıkılarak yerine zemin artı 4 katlı binalar inşa edilecek.

Devam

Malatya’da kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yapılacak 1500 konuttan ilk etapta Tavşantepe mevkisinde inşa edilecek 350’si için çalışmalar başladı.

Devam

Antalya’da iki ilçede binalara fore kazık ya da beton perde zorunlu hale getirilecek

Depreme karşı dayanıklı binalar için Konyaaltı Belediyesi fore kazık, Muratpaşa Belediyesi ise beton perde sistemlerini zorunlu hale getiriyor.

Devam

Deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarında yüzde 84’e ulaşıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, deprem bölgesindeki 11 ilde 4 milyon 874 bin 588 bağımsız bölüme karşılık gelen 1 milyon 430 bin 363 binanın incelendiğini bildirdi.

Devam