İstanbul’da 20 bin konutun inşa edileceği Tuzla’da kura çekimi tamamlandı

İstanbul’a yapılacak 50 bin konutun Tuzla’ya yapılacak 20 bin 920 adeti için ve bin 45 yedek vatandaş için kura çekimleri bugün tamamlandı. Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, kura çekimlerinin son gününde yaptığı açıklamada, “Bütün kura çekilişleri bitti, inşallah vatandaşlarımız için, ülkemiz için, milletimiz için iyi olmasını diliyorum. Herkesi Tuzla’ya yerleşmeye, yaşamaya ve hayat standardı yüksek bir ilçede yaşamaya davet ediyorum.” dedi.

Devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun depremzedelere fiyatsız konut vaadine reaksiyon: Şu mübarek Ramazan ayında yeniden palavra söylüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan en fazla etkilenen Adıyaman’da temel atma merasiminde konuştu. Kılıçdaroğlu’nun “Yıkılan bütün binaların yerine yenisi yapılacak, sahiplerine teslim edilecek. 5 kuruş para almayacağız” vaadine de değinen Erdoğan, “Şu mübarek Ramazan ayında yeniden palavra yanlış beyanlarda bulunuyor” dedi.

Devam

Türkiye 56 ülke ortasında konut fiyatlarının en fazla arttığı ülke oldu

Türkiye, dünyada 56 ülke ortasında konut fiyat artışında birinci sırada yer aldı.

Devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kurarak depremzedelerin buraya taşınacağını belirtti.

Devam

İstanbul’da konut rezerv alanları! İlk etap Esenler’de proje tamamlanıyor

Güvenli kent kapsamında başlatılan Esenler ilçesinde bulunan konut rezerv projesinde 60 bin konutun yapılacağı rezerv alanları havadan görüntülendi.

Devam

DASK, hafif hasarlı konutların tazminatını 72 saatte ödüyor

DASK’a gelen hasar ihbarlarının yüzde 80’ini hafif hasarlı konutlar oluşturdu. Hafif hasarlı konutlar için yeni bir süreç başladı.

Devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle bir felakette Türkiye’den hızlı refleks verebilecek ülke yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samandağ’da Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Böyle bir felaket karşısında Türkiye’den daha hızlı refleks verebilecek bir ülke yoktur” dedi.

Devam

Deprem bölgesinde 27 bin 849 konutun yapım sürecine başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı son açıklamasında depremden etkilenen 9 ilde toplamda 27 bin 849 konut ile 650 köy evinin yapımına başlandığını duyurdu.

Devam

Malatya’da kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yapılacak 1500 konuttan ilk etapta Tavşantepe mevkisinde inşa edilecek 350’si için çalışmalar başladı.

Devam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 21 bin konut için sözleşmeleri yaptık

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nda konuşan Bakan Murat Kurum, “405 bin afet konutu yapılacak, 21 bin konut için sözleşmelerimizi yaptık” dedi.

Devam