DASK’ın bugüne kadar yaptığı hasar ödemesi 4,5 milyar TL’yi aştı

DASK’ın, Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde bugüne kadar 4 milyar 520 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdiği açıklandı. Kurum, hafif hasarlı konutların sahiplerine 72 saat içinde ödemelerini yapıyor.

Devam

Sarsıntının tarım bölümüne ziyanı 24,2 milyar lira

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan tarım, sulama, hayvancılık, ilgili kurumların bina ve depoları ile şeker fabrikaları hasar gördü. Bu hasarın tespiti yapıldı ve yıkımların giderilmesi için yol haritası çizildi.

Devam

Depremzedelere yaklaşık 130 milyar lira dayanak ödemesi yapılacak

Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin izlerini silmek için 130 milyarlık bir dayanağa gereksinim var. Bu sayı bireylerin taşınması, muhtaçlıklarını karşılanması ve enkazların kaldırılması için harcanacak ölçünün fiyatı olarak hesaplandı.

Devam

DASK’ın hasar ödemesi 3,3 milyar TL’yi aştı

DASK’ta hasar ihbar sayısı 362 bin 646’ya ve ödenen tazminat tutarı ise 3 milyar 351 milyon TL’ye ulaştı.

Devam

DASK, hafif hasarlı konutların tazminatını 72 saatte ödüyor

DASK’a gelen hasar ihbarlarının yüzde 80’ini hafif hasarlı konutlar oluşturdu. Hafif hasarlı konutlar için yeni bir süreç başladı.

Devam

Gaziantep’te 500 yıllık mağara depremi hasarsız atlattı

12 kolonlu 500 yıllık kafeterya olarak kullanılan tarihi Kaleoğlu Mağarası, Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar görmedi. Mağara, müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

Devam

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta hasarlı binaların da yıkılacağını söyledi

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde açıklamalarda bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi.

Devam

Deprem bölgesindeki ev sahipleri, ağır hasarlı binalarının duvarına cep telefonlarını yazdı

Asrın felaketi ile büyük yıkımların yaşandığı illerde yaşayan ev sahipleri, şehri terk etmeden önce hasarlı binalarına numaralarını yazıp gitti.

Devam

Deprem bölgesinde, tarımla ilgili 11 milyon TL hasar ödemesi yapıldı

Tarım Sigortaları Havuzu deprem bölgesi kapsamında olan 11 ili içeren hasar tespit uygulamaları ve bugüne kadar ödenen rakamı paylaştı. Kurum sigortalılara 24 milyon TL daha hasar ödemesi gerçekleştirmeyi planladığını belirtti.

Devam

DASK’ın şu ana kadarki hasar ödemesi 1,5 milyar lira oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgenin DASK’a yapılan hasar ihbarı 314 bini aştı. Ayrıca bu hasarlara 1,5 milyar lira ödeme yapıldı.

Devam