Şanlıurfa’da nefessiz kalan çocuğun kurtarılma anı

Ceylanpınar’da soluk borusuna cisim kaçması sonucu kötüleşen 2 yaşındaki çocuk, güvenlik görevlisinin uyguladığı Heimlich hareketiyle kurtarıldı.

Devam

Doğu Anadolu mart ayında kara teslim oldu: Erzurum, Ardahan, Kars…

İlkbahara girilirken Erzurum, Ardahan, Tunceli, Ağrı ve Kars’ta kar yağışı başladı. Kısa müddette tesirli olan yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Devam

Hatay’da evladını kaybeden annenin feryadı yürekleri dağladı

Hatay’da çocuk sahibi olmak için 10 yıl bekleyen Alev Demirok, evladı için sağlam diye aldığı binanın enkazında kaybettiği çocuğunun akabinde gözyaşlarıyla isyan etti.

Devam

480 gün koronavirüs karantinasında kalan Muzaffer Kayasan, lösemiyle gayret ediyor

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle en uzun mühlet karantinada kalan Muzaffer Kayasan, artık de lösemiyi yenmek için çaba veriyor.

Devam

Ordu pidesi coğrafik işaretle tescillendi

Ordu yağlısı olarak da bilinen Ordu pidesinin coğrafik işaret tescil evrakı verilmesiyle, vilayet genelinde tescillenen eser sayısı 14’e yükseldi.

Devam

Meteoroloji’nin ihtarları sonucu Elazığ’da da sağanak tesirli oldu

Elazığ’ın Baskil ilçesinde tesirli olan sağanak sonrası dereler taştı. Taşkın nedeniyle tarım yerleri su altında kaldı.

Devam

Hatay’da berberin açık hava mesaisi

Zelzele felaketinin yerle bir ettiği Defne ilçesinde, berber Olcay Duman, müşterilerini iş yerinin önünde tıraş etmeye başladı.

Devam

Ramazan hilali evvel Büyük Okyanus’ta görülecek

29 gün sürecek ramazanın başlamasına kısa müddet kaldı… Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Heyeti Astronomu Hümeyra Işık İşlek, ramazanın başladığını bildiren hilalin, hicri takvime nazaran bu yıl birinci olarak Büyük Okyanus’tan görülmeye başlanacağını söyledi.

Devam

Mersin’de depremzede bebekler ailelerine teslim edildi

Hatay’da, arama kurtarma grupları tarafından enkazdan kurtarılan iki bebek, Mersin’e gelen ailelerine 39 gün sonra kavuştu.

Devam

Hatay’da depremzede çocuklar, ponylerle buluşturuldu

Türkiye Jokey Kulübü, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen vilayetlerdeki çadır kentleri gezerek, pony cinsi atlarla çocuklara yönelik aktiflik düzenliyor.

Devam