Avrupa Birliği ülkeleri, hatalıların bilgilerini paylaşma kararı aldı

Hatalıların mali bilgilerine kolay erişimi sağlayan düzenlemeyle kara para aklamanın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Devam

Maaştaki artış sonrası emeklilerde promosyon beklentisi: Bankalar kesenin ağzını açmalı

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi, emeklilerde banka promosyonunun da artırılması tarafında beklenti oluşturdu. Hususla ilgili konuşan Türkiye Emekliler Derneği Genel Lideri Ergün, “Yeni sayıyla en düşük emekli aylığı Aralık 2022’ye nazaran yaklaşık yüzde 114 artırılmış olacak. Bankalar kesenin ağzını açmalı, promosyon da bu oranda artırılmalı” dedi.

Devam

Karar Resmi Gazete’de! 2 yeni banka daha kuruluyor

Resmi Gazete’de yayımlanan karara nazaran; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 2 yeni banka kurulmasına ve 1 bankaya faaliyet müsaadesi verilmesini kararlaştırdı.

Devam

Silikon Vadisi Bankası için teklif verme müddetinde değişiklik yapıldı

ABD’de birinci iflas eden Silikon Vadisi Bankası’nın ihale sürecinde, iştirakçi sayısını artırmak için tarihte mühlet uzatımına gidildi.

Devam

Bankanın sistem açığından faydalanıp 10 milyon dolandırdılar! 81 kuşkulu gözaltında

İstanbul’da bir bankanın sistem açığından faydalanıp 48 saat içinde 10 milyon 432 bin lira dolandıran şebekeye, 20 vilayette eş vakitli operasyon yapıldı. Operasyonlarda 81 kuşkulu gözaltına alındı.

Devam

İflasın eşiğindeki Credit Suisse satıldı! Yeni sahibi UBS oldu

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, global finans piyasalarını tehdit eden bankacılık krizinin odağındaki Credit Suisse’i 3 milyar İsviçre frangı (3,23 milyar dolar) karşılığında satın aldı.

Devam

S&P: Silikon Vadisi Bankası’nın çöküşünün ektisi büyük olmayacak

Kredi derecelendirme kurumları ABD’de Silikon Vadisi Bankası’nın iflasını değerlendirmeye devam ediyor. Moody’s’den sonra S&P de banka iflasının tesirinin büyük olmayacağı görüşünü paylaştı.

Devam

Gram altın rekor kırdı! 17 Mart Cuma aktüel altın fiyatları

Haftanın son süreç gününde altın fiyatlarında son durum merak ediliyor. Ons altındaki artış iç piyasadaki gram altın fiyatlarına da yansıyor.

Devam

Merkez Bankası rezervleri 120 milyar dolarda

Merkez Bankası rezervleri, 10 Mart haftasında döviz rezervlerinde azalış ve altın rezervlerinde ise yaşanan azalıştan dolayı 346 milyon dolar gerileme gösterdi.

Devam

AB, banka iflaslarının yayılmasını beklemiyor

ABD’de enflasyona karşı faiz artırımlarının ve teknoloji şirketlerinin içinde bulunduğu kriz nedeniyle Silikon Vadisi Bankası battı. Ardından Signature Bank iflas etti. Küresel ekonomileri baskı altında tutan bu gelişmelere Avrupa’dan mesaj geldi

Devam