Son Dakika: YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine adaylığına yönelik itirazları reddetti

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar adaylığına ait yapılan itirazları bedellendirilen Yüksek Seçim Konseyi kararını açıkladı. Kameralar karşısına geçen YSK Lideri Ahmet Yener, itirazların oy birliğiyle reddedildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığında pürüz olmadığını söyledi.

Devam

Destici dakikalar evvel eline geçen anketin sonucunu paylaştı: Cumhur İttifakı yüzde 50 bandında

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Büyük Birlik Partisi Genel Lideri Mustafa Destici tepe sonrası yaptığı açıklamada 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ait şimdiki bir anket sonucu paylaştı. Cumhur İttifakı’nın seçimi birinci cinste kazanacağını söz eden Destici, 1 saat evvel ellerine geçen son anket sonucuna nazaran ittifakın oyunun yüzde 50 civarında olduğunu söyledi.

Devam

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte tüm abone kümelerinde nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiliyor

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin küme toplantısında değerli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Elektrikte tüm abone kümelerinde nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerin kullandığı doğalgaz tarifesinde ise nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.” sözlerini kullandı.

Devam

Meral Akşener, parti kümesinde Bakan Nebati’nin taklidini yaptı

Parti kümesinde gündemdeki hususlara ait değerlendirmelerde bulunan UYGUN Parti önderi Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye sert sözlerle yüklendi. Akşener bir orta kürsüde Bakan Nebati’nin taklidini yapmayı da ihmal etmedi.

Devam

Canan Kaftancıoğlu’ndan seçim sonuçlarına ait argümanlı kelamlar

CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek kritik seçime ait savlı bir açıklamada bulundu. “İddialı kelam söylemeyi sevmem lakin savlı işler yapmaktan da çekinmem” diyen Kaftancıoğlu, “Seçim 1. tıpta bitebilir ve göreceksiniz bitecek. Kim ne söylerse söylesin sonuç değişmeyecek. İnanıyoruz, yalnızca çalışalım kâfi. Kesin bilgi yayabilirsiniz” tabirlerini kullandı.

Devam

Cumhur İttifakı’nda kriz mi var? Bahçeli’nin “ortak liste” açıklaması başları karıştırdı

MHP başkanı Bahçeli, seçimlerde AK Parti ile ortak liste yapılacağı savlarını yalanladı. MHP’nin seçime kendi adayları ve logosuyla gireceğini açıklayan Bahçeli, “Cumhur İttifakı’ndaki Tekrar Refah Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin kendi amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları kelam konusuyken MHP’nin buna tevessül etmesi mantıklı olmaz” dedi. Bu açıklama MHP’nin yeni seçim maddesindeki ortak liste avantajını kaybettiğine ve ittifakta bir krizin olabileceği yorumlarına neden oldu.

Devam

DÜZGÜN Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kere adaylığına itiraz edecek

YETERLİ Parti Sözcüsü Kürşad Şiddetli, gündeme ait yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kere cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili Yüksek Seçim Konseyi’ne itirazda bulunacaklarını açıkladı. Şiddetli, “Anayasa’ya nazaran bir kimse en fazla 2 kere Cumhurbaşkanı seçilebilir. Anayasa yapan irade, bu maddeyi değiştirmemiştir ve bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur. Sorumluluğumuzun gereği olarak, önümüzdeki saatlerde YSK’ya başvuracağız.” dedi.

Devam

Kılıçdaroğlu’nun çalışma grubu, masalarındaki son anketin sonucunu paylaştı: Yüzde 56 ile önde bitiriyoruz

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kampanya sürecini “Az miting, çok ziyaret” biçiminde devam ettiren Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu anket çalışmalarına da tartı vermiş durumda. Kılıçdaroğlu’nun masasındaki son anketin sonuçlarını paylaşan çalışma takımı, 13. Cumhurbaşkanı adayının seçimi yüzde 56 ile önde bitireceği yorumunda bulunuyor.

Devam

Numan Kurtulmuş: Türkiye’nin en sıkıntı seçimi, canhıraş bir gayret verilecek

14 Mayıs seçimleri için konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Objektif baktığımız vakit Türkiye’nin en güç seçimi. Çok canhıraş bir uğraş verilecek” dedi.

Devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HÜDA-PAR’la ilgili çarpıtılan açıklaması

Toplumsal medyada paylaşılan bir görüntüde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HÜDA PAR’lı bir kümenin iki kişiyi öldürdüğünü söylediği savı, HDP’lilerin 2 kişiyi katlettiği gerçeğiyle çürütüldü.

Devam