Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı sona erdi! Yayınlanan bildiride seçim vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Ulusal Güvenlik Şurası toplantısı sona erdi. 3 saat süren toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açılamada, “14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimlerin huzur ve inanç ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik önlemler gözden geçirilmiştir.” tabirlerine yer verildi.

Devam

Emine Erdoğan, BM özel oturumunda eşiyle özdeşleşen sloganla davet yaptı

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in 30 Mart Memleketler arası Sıfır Atık Günü özel oturumunda konuştu. Erdoğan, eşi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la özdeşleşen sloganı kullanarak, “Dünya nüfusu artıyor, kaynaklar insanlığa yetmiyor derken üretilen besinin 3’te 1’ini çöpe atıyoruz. Hem de bu besinler açlık sıkıntısını bitirebilecekken. İşte bu yüzden ben de haykırıyorum: Dünya 5’ten büyüktür” dedi.

Devam

Avusturya’da çok sağcı milletvekilleri Zelenskiy konuşurken meclisi terk etti

Avusturya’da çok sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPO) milletvekilleri, Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy’in Ulusal Meclis’e hitap etmesini protesto ederek salondan ayrıldı.

Devam

Erdoğan’ın adaylığına 3 parti itiraz etmişti! Milyonların gözü YSK’nın bugün yapacağı açıklamada

Türkiye’nin gözü Yüksek Seçim Heyeti’nin saat 17.00’de yapacağı açıklamaya çevrildi. UYGUN Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına yaptığı itirazları kıymetlendirecek olan YSK’nın kararını duyurmasının akabinde kesin listeler Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Devam

Tartışma yaratan imaja Şadi Yazıcı’dan yanıt! 1 dakikada AK Parti periyodunda yapılan hastaneleri saymaya çalıştı

Tuzla Belediye Lideri Şadi Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma merasimine katıldığı ve 60 gün sonra hizmete açılması planlanan Defne Devlet Hastanesi hakkında ‘temel atılıp bırakıldığı’ savlarına toplumsal medyada paylaştığı görüntü ile karşılık verdi. Yazıcı, 2002 yılından itibaren yapılan bin 264 hastaneyi bir dakikada saymaya çalıştı ve bir dakika içerisinde 50’ye yakın hastane sayabildi.

Devam

Kemal Kılıçdaroğlu, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüştü

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Ankara’daki konutunda ziyaret etti. Görüşme talebinin Sezer’den geldiği öğrenilirken, basına kapalı olarak gerçekleşen buluşmanın akabinde açıklamalarda bulunan Ahmet Necdet Sezer, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum. Başarılı olmasını istiyorum” tabirini kullandı.

Devam

Kulisleri sarsan bomba argüman: Muharrem İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak

Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, muhalefetten gelen davetlere karşın adaylıktan çekilmeme konusundaki kararlılığını sürdürürken, Ankara kulislerine düşen son sav büyük ses getirdi. İnce’nin CHP’nin kendisine teklif edeceği Ulusal Eğitim Bakanlığı ve 3 milletvekilliği teklifine sıcak baktığı ve bu akşam saatlerinde CHP ile anlaştığını resmen duyuracağı öne sürüldü.

Devam

Muhalefet başkanlarını “kafalarını kesmekle” tehdit eden şahıs özür diledi: Çok para kazanırsın dediler

Batman’daki sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanımlayan bir şahsın muhalefet başkanlarını “kafalarını kesmekle” tehdit ettiği imajlar toplumsal medyada infial yarattı. CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatının “Bu densiz hakkında derhal gereğini yapıyoruz” açıklaması sonrası bir “özür” görüntüsü yayınlayan şahıs, “Ben HDP’liyim beni oyuna getirdiler, çok para kazanırsın dediler” sözünü kullandı.

Devam

İnce canlı yayında oy oranını açıkladı, ünlü anketçiden karşılık gecikmedi: Bu türlü bir tablo yok

Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce dün akşam katıldığı bir televizyon programında partisinin oyunun yüzde 11, kendisinin oyunun ise yüzde 16-17 bandında olduğunu tabir etti. İnce’nin konuştuğu dakikalarda Twitter hesabından bir paylaşım yapan Yöneylem Araştırma Yöneticisi Doç. Dr. Derya Kömürcü, “Araştırmalarımızın hiçbirinde bu türlü bir tablo yok” sözünü kullandı.

Devam

İstifanın perde arkası! Ağıralioğlu, genel lider yardımcılığı talebi kabul görmeyince istifa kararı almış

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklayan DÜZGÜN Partili Yavuz Ağıralioğlu, dün akşam partisinden istifa etti. Ağıralioğlu’nun süreçte yaptığı açıklamalar kamuoyunda gündem olurken, DÜZGÜN Partili ismin istifasının perde gerisi da netleşmeye başladı. Ağıralioğlu’nun Meral Akşener’den genel lider yardımcılığı talep ettiği, kabul edilmeyince kameraların önüne çıkıp istifa açıklamasında bulunduğu öne sürüldü.

Devam