Gökyüzünde beş gezegen tıpkı hizaya geldi

Jüpiter, Merkür, Venüs, Uranüs ve Mars, 25-30 Mart tarihlerinde gökyüzünde hizalanacak. Bu olayın bir sonraki gerçekleşme tarihi ise 2040.

Devam

Elon Musk duyurdu! 15 Nisan’dan itibaren sırf onaylanmış hesaplar anketlerde oy kullanabilecek

Twitter CEO’su Elon Musk, 15 Nisan’dan itibaren yalnızca onaylanmış hesapların anketlerde oy kullanabileceğini ve ‘Sana Özel’ kısmında önerileceğini açıkladı. Musk, böylece bot hesapların önüne geçebilmeyi ön görüyor.

Devam

Bayraktar TB3, TEKNOFEST’te halka açık sergilenecek

Baykar firması tarafından yerli ve ulusal imkanlarla üretilen Bayraktar TB3, bu yıl içerisinde uçuş testlerine başlayacak. Ayrıyeten Bayraktar TB3, TEKNOFEST 2023’te birinci sefer halka açık olarak sergilenecek.

Devam

TOGG’a rakip geliyor! Tesla, Türkiye geliş tarihi için 4 Nisan’ı işaret etti

ABD’li elektrikli araba devi Tesla’nın Türkiye’ye ne vakit geleceği bir müddettir merak ediliyor. Instagram üzerinden yaptığı paylaşım ile dev şirket, sevenlerini heyecanlandırdı. Paylaşımında Türkiye ve 4/4 vurgusu yapan Tesla’nın 4 Nisan tarihinde resmi satışları başlatması bekleniyor. Öte yandan yerli araba TOGG ise birinci başta 12 bin adet olarak açıkladığı çekilişle teslim edilecek akıllı aygıt sayısını yüksek talep nedeniyle 20 bin olarak güncelledi.

Devam

WhatsApp’a yeni özellik: Kısa görüntülü bildiri bölümü başlıyor

Windows, Android ve iOS platformlarında daima testler gerçekleştiren WhatsApp, artık de anlık imajlı bildiriler özelliği üzerinde çalışıyor.

Devam

TÜBİTAK 367 işçi alacak

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, araştırmacı, teknik ve dayanak çalışanı ile Ar-Ge teknisyeni olmak üzere 367 işçi istihdam edecek.

Devam

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi astronotları ağırladı

Kozmonot Aleksandr Aleksandrov ile astronotlar Reinhold Ewald, Andre Kuipers ve Pedro Duque, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ne geldi.

Devam

Akıllı telefonlar zamlanacak: İşlemci fiyatları yükseliyor

İşlemci pazarının yüzde 95’ini elinde bulunduran ARM, fiyatlara artırım yapacak. Bu da akıllı telefon pazarında fiyatların artacağı manasına geliyor.

Devam

İngiltere parlamentosu ve İskoçya, TikTok’u yasakladı

İskoçya hükümetinde ve İngiltere parlamentosuna ilişkin tüm elektronik aygıtlarda, TikTok uygulamasının yasaklanacağı açıklandı.

Devam

Bir kenti yok edebilir: Göktaşı Dünya ile Ay ortasından geçecek

Bir kenti yok edecek kadar büyük bir asteroit, bu hafta sonu Dünya ile Ay’ın yörüngesi ortasından geçerek yoluna devam edecek.

Devam