Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Müslüman ülkelerin elçilerine iftar verdi

Başbakan Kişida, ülkeleri önderleriyle itimada dayalı bağlantılar kurduğunu söyledi. Kişida, konuşmasında ‘Hayırlı Ramazanlar’ diyerek başladı.

Devam

Filipinler’de seyir halindeki feribot yandı

Yüzlerce yolcunun bulunduğu feribot, alevlere teslim oldu. Can kayıplarının yaşandığı feci olayın imajları ortaya çıktı.

Devam

İsveç ile Rusya ortasında NATO tansiyonu yaşanıyor

Rus Büyükelçi Tatarintsev, “İsveç misillemenin yasal maksadı olur” dedi. Bunun üzerine İsveç Dışişleri Bakanı Billström, “Güvenlik siyasetimizi öbürleri belirleyemez” karşılığını verdi.

Devam

ABD basını: Biden, Netanyahu’ya güçlü özel ileti gönderdi

Beyaz Saray’ın ‘derin endişe’ duyulduğuna ait açıklamasının yanı sıra öteki bir iletinin daha gönderildiği tez edildi.

Devam

İspanya’da 7 gündür süren orman yangınında bin 600 hektarlık alan kül oldu

İspanya’nın doğusundaki Castellon ve Teruel kentleri ortasında 7. gündür devam eden orman yangınında şimdiye kadar 4 bin 600 hektarlık alan küle döndü.

Devam

Fransa İçişleri Bakanı: Vazgeçersek beceremediğimizi düşünürler

Haftalardır kitlesel grev ve şovlara neden olan emeklilik ıslahatına ait değerlendirmelerde bulunan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Reform askıya alınmalı mı? Zannetmiyorum, yoksa dünya ıslahat yapmayı beceremediğimizi düşünür” sözlerini kullandı.

Devam

Avrupa Birliği’nden dijital Schengen adımı

Schengen vizelerinin pasaportlara basılması yerine dijital hale getirilmesi için Avrupa Birliği’nden bir adım daha geldi.

Devam

ABD Senatosu, Irak işgaline yer hazırlayan yetkiyi iptal eden tasarıyı kabul etti

Irak’ın işgal edilmesine imkan tanıyan ‘Irak’ta Askeri Güç Kullanımı için Yetki (AUMF)’ isimli yetkiyi iptal eden yasa tasarısı ABD Senatosu’nda kabul edildi.

Devam

ABD’den dünyada demokrasinin ilerlemesi için 690 milyon dolarlık fon

ABD Lideri Joe Biden, dünya genelinde demokratik programları desteklemek için 690 milyon dolarlık fon ayırdıklarını, gelecek 3 yıl boyunca dünya çapında demokrasiyi ilerletme amacıyla 9,5 milyar dolar ayırmak için Kongre ile birlikte çalışmayı planladıklarını söz etti.

Devam

İngiltere Hükümdarı III. Charles, birinci yurt dışı ziyaretine çıktı

İngiltere Hükümdarı III. Charles birinci yurt dışı ziyareti kapsamında eşi Kraliçe Camilla ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender’in davetlisi olarak Almanya’ya geldi.

Devam