Son Dakika: YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine adaylığına yönelik itirazları reddetti

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar adaylığına ait yapılan itirazları bedellendirilen Yüksek Seçim Konseyi kararını açıkladı. Kameralar karşısına geçen YSK Lideri Ahmet Yener, itirazların oy birliğiyle reddedildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığında pürüz olmadığını söyledi.

Devam

Erdoğan’ın adaylığına 3 parti itiraz etmişti! Milyonların gözü YSK’nın bugün yapacağı açıklamada

Türkiye’nin gözü Yüksek Seçim Heyeti’nin saat 17.00’de yapacağı açıklamaya çevrildi. UYGUN Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına yaptığı itirazları kıymetlendirecek olan YSK’nın kararını duyurmasının akabinde kesin listeler Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Devam

Türkiye’den Macaristan’a ‘TANAP’ dayanağı

Macaristanlı mevkidaşı Novak ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an prestijiyle TANAP’tan Macaristan’a doğalgaz verilmesi konusunda Azerbaycan ile her türlü takviyeye vermeye hazırız” tabirlerini kullandı.

Devam

Haberler.com Türkiye ve dünya haber gündemi: Haberler.com editörleri 29 Mart 2023’deki değerli haberleri ve haber başlıklarını sizler için derledi!

Haberler.com editörleri tarafından seçilen gündemdeki en değerli haberler. Enflasyon haberleri, 6’lı masa haberleri, Cumhurbaşkanı adayları haberleri, NATO haberleri, Üstün Lig maç sonuçları, koronavirüs haberleri, artırım haberleri, spor haberleri ve magazin dünyasında yaşanan son 29 Mart 2023 Çarşamba gelişmelerini Haberler.com’dan takip edebilirsiniz.

Devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yine Refah Partisi önderi Fatih Erbakan’ı ziyaret ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tekrar Refah Partisi Genel Lideri Fatih Erbakan’ı ziyaret etti. Kapıda kameralara poz veren iki başkan daha sonra görüşme yapmak üzere parti binasına geçti.

Devam

3 partinin adaylık itirazına AK Parti’den birinci yorum: Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir mani yoktur

UYGUN Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi yetkilileri YSK’ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kere aday olmasına ait itirazda bulundu. Bahisle ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Çelik, “Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir mahzur yoktur. Bu tıp telaffuzlar, siyaseti kurgulamaya çalışan masaların zımnî ortağının ‘Sabih Kanadoğlu zihniyeti’ olduğunu ortaya koymaktadır. Bu yaklaşım, Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarının itirafı olmaktan diğer işe yaramadı.” dedi.

Devam

UYGUN Parti ve DEVA’nın akabinde Memleket Partisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz etti

Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ait Yüksek Seçim Heyeti’ne (YSK) itirazda bulunduklarını bildirdi. UYGUN Parti ve DEVA Partisi de YSK’ya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü defa cumhurbaşkanı adayı olmasına ait itiraz dilekçesi vermişti.

Devam

DÜZGÜN Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kere adaylığına itiraz edecek

YETERLİ Parti Sözcüsü Kürşad Şiddetli, gündeme ait yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kere cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili Yüksek Seçim Konseyi’ne itirazda bulunacaklarını açıkladı. Şiddetli, “Anayasa’ya nazaran bir kimse en fazla 2 kere Cumhurbaşkanı seçilebilir. Anayasa yapan irade, bu maddeyi değiştirmemiştir ve bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur. Sorumluluğumuzun gereği olarak, önümüzdeki saatlerde YSK’ya başvuracağız.” dedi.

Devam

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nu gülümseten kelamlar: Sayın cumhurbaşkanım güzel geldiniz

Cumhurbaşkanı adayı CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da bir açılış merasimine katıldı. Konuşma yapan İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na dönerek “Dün Mansur Liderim hoş bir ikaz yaptı. Cumhurbaşkanı varken diğer bir makam sayılmazmış. Ben de onun yaptığını yapıyorum. Sayın cumhurbaşkanım ve saygıdeğer konuklar, güzel geldiniz, sefalar getirdiniz.” kelamları herkesi gülümsetti.

Devam

Murat Kurum: Her birinizi sıcak yuvalarınıza kavuşturana kadar buradayız

Hatay’da 3 bin 112 afet konutu ve İskenderun, Defne ve Antakya Devlet Hastanesi’nin Temel Atma Töreni’nde konuşan Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Allah’ın müsaadesiyle biz gönlümüzde taşıdığımız bu kelamları tutana kadar buradayız! Her biriniz yuvalarınıza kavuşana kadar buradayız” dedi.

Devam