Sarsıntı bölgesine çadır yardımı! Pakistan’dan 4 bin çadır gönderildi

Sarsıntıların akabinde yürütülen çalışmalara takviye maksadıyla Pakistan’dan gönderilen çadırları taşıyan uçaklar Adana’ya ulaştı. Sevkiyatın devam edeceği belirtilirken toplam 22 uçakla 28 bin 104 çadır geldi.

Devam

Hataylı depremzedeler kayıplara karşın hayata tutunuyor

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen ve Hatay zelzelesinden de sarsılan Hayatlılar, yaşama çadır ve konteryerlarda yaşamaya devam ediyor.

Devam

Hatay’a giden Kemal Kılıçdaroğlu’na depremzedelerden tepki

Hatay’a giden Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkhan’da çadır kente uğradı. Kılıçdaroğlu’nun çadırlara uğramadığını belirten depremzedeler “Kemal Bey gelmiş, konuşacak çadırı yok. Yağmurda sığındığımız çadırı elimizden almaya çalışıyorlar. Halk yağmurun altında kaldı. İhtiyaçlarımızı sormadılar” diyerek sitem etti.

Devam

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta hasarlı binaların da yıkılacağını söyledi

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde açıklamalarda bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi.

Devam

Hatay’da çadır bölgelerine tankerlerle su dağıtıldı

Deprem sonrası çadır veya konteynerlerde yaşayanların sorunlarından biri de temiz suya erişim oldu. Duş, bulaşık gibi ihtiyaçlar için kullanılan su, çevre ilçelerden tankerlerle taşınırken, içme suyu ise AFAD tarafından pet şişelerde dağıtılıyor.

Devam

AFAD duyurdu: Deprem bölgesindeki 11 ile kurulan çadır ve konteyner sayısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile depremden etkilenen illerde kurulan çadır ve konteyner sayısını açıkladı.

Devam

CHP’li Faik Öztrak: Yardımlaşmanın ticarileştirilmesi kabul edilemez

Türk Kızılay’ın çadır sattığı tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, “Deprem yaralarını saran Kızılay’dan deprem çadırlarını satan Kızılay’a, depremde para sayan Kızılay’a geçmişiz. Böyle acılı bir dönemde dayanışma ve yardımlaşmanın ticarileştirilmesi asla kabul edilemez” dedi.

Devam

Depremde kurtarılan hayvanlar, çadır kentte yaşıyor

Çadır kent, depremzede vatandaşların yanı sıra evcil hayvanlara da ev sahipliği yapıyor.

Devam

Kızılay Başkanı’ndan Ahbap açıklaması! İşbirliğimiz ahlakidir, yasaldır

Ahbap Derneği’ne maliyetine çadır tedariğinde bulunan Kızılay Çadır&Tekstil AŞ, elde ettiği kaynağın çadır üretiminde kullanacağı açıklanırken, Başkan Kemal Kınık, “Ahbap Derneği ile işbirliğimiz ahlakidir, yasaldır” dedi.

Devam

Deprem şehri enkaza çevirdi! Hataylı depremzedeler için kurulan 500 çadırda her türlü imkanlar sunuluyor

Depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Defne’de, yaklaşık 10 gündür faaliyette olan çadır kentte vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için alanlar bulunuyor.

Devam