ABD: Rusya, Karadeniz’i denetim altına almayı hedefliyor

Savunma Bakanı Austin, Moskova’nın Karadeniz’de büsbütün üstünlük kurmak istediğini öne sürdü.

Devam

Tam 108 yıl evvel destan yazdık! İşte “Çanakkale geçilmez” dedirten kutlu zaferin kıssası

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, bu sene de tüm yurtta coşkuyla kutlanmaya başlandı. 18 Mart 1915’te Mehmetçik, dev donanmasıyla Gelibolu’ya akın eden düşmana karşı koydu. Mustafa Kemal Atatürk, 215 kiloluk bombayı sırtlayan Seyit Onbaşı ve daha birçok kahraman düşman zırhlılarını Boğaz’a gömdü. İşte “Çanakkale geçilmez” dedirten kutlu zaferin kıssası.

Devam

SSB Lideri İsmail Demir duyurdu! Ulusal Muharip Uçak hangardan çıktı

Savunma Sanayii Lideri İsmail Demir, Ulusal Muharip Uçak’ın hangardan çıktığını açıkladı. Demir paylaşımında, “Uçağımız bugün pistin başında” tabirlerini kullandı.

Devam

Polonya, Ukrayna’ya MiG-29 savaş uçaklarından gönderecek

Cumhurbaşkanı Duda, ilk etapta 4 uçak göndereceklerini söyledi. Polonya lideri, geri kalanların tedarikinin ise kontrol edildikten sonra gerçekleştirileceğini açıkladı.

Devam

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan ABD’ye yanıt: Biz ABD İHA’sını düşürmedik

ABD Savunma Bakanlığı, iki Rus Su-27 uçağının Karadeniz’de ABD’ye ait MQ-9’a çarparak uluslararası sulara düştüğünü açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan ise yalanlama geldi.

Devam

Savaştan kaçan Ukraynalı kadınlara cinsel saldırı!

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı İnsan Ticaretiyle Mücadele Özel Temsilcisi ve Koordinatörü Valiant Richey, Ukrayna savaşından Avrupya kaçan kadınların cinsel saldırıya uğradığını ifade etti.

Devam

Vladimir Zelensky’den Tahıl Koridoru anlaşmasıyla ilgili açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Karadeniz Tahıl Koridoru’nun 18 Mart’tan sonra da sürdürülmesine konusunda mutabık kaldıklarını duyurdu.

Devam

Rus ordusu haritadan sildi! 1 yıl boyunca askeri çatışmaların devam ettiği Marinka şehrinde son durum

Son aylarda şiddetli çatışmaların sürdüğü kentte ortaya çıkan kareler, savaşın şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Devam

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Ukrayna’nın işgalini Batı başlattı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Zirvesi kapsamında geldiği Hindistan’da “Ukrayna’nın bize açtığı savaşı durdurmaya çalışıyoruz” dedi. Lavrov’un bu sözleri salondakiler tarafından alay konusu oldu.

Devam

Rusya – Ukrayna Savaşı’nın 1 yıllık bilançosu belli oldu

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Ukrayna’da ortaya çıkan yıkım tablosundaki veriler göze çarpıyor.

Devam